SV Zulte Waregem en het stadsbestuur van Waregem zetten immers samen hun schouders onder een nieuwe, creatieve, doelgerichte niet-roken-campagne. Essevee wil daarmee de eigen (jeugd)spelers stimuleren om niet te roken, maar ook de omgeving van de (jeugd)spelers aanzetten tot voorbeeldgedrag en ze zelfs aanzetten om te stoppen met roken. Zulte Waregem wil ook de omgeving van het oefencomplex en de voetbalterreinen zo 'peukenvrij' mogelijk maken en er voor zorgen dat verstokte rokers hun peuken niet overal laten rondslingeren. Een dubbele boodschap dus, met inzet op gezondheid én op milieu.

"De aanleiding van dit initiatief was een bezoek van Francky Dury en Eddy Cordier aan Juventus FC", klinkt het in een persbericht. "Tijdens hun bezoek viel het beide heren op dat de omgeving van het oefencomplex van deze Europese topclub er kraaknet en peukenvrij bij lag. Bij hun terugkeer naar Waregem wekte de peukenafval en het rookgedrag van sommige ouders, recreatieve voetballer en supporters in en rond het eigen oefencomplex wrevel op. Vandaar deze campagne, weliswaar vanuit een positieve invalshoek: geen verbod, maar een warme oproep om het goede voorbeeld te geven.

De campagne wordt gelanceerd in april, met affiches met een 'peukensjottende' Mbaye Leye.

(FJA - Foto DJW)

SV Zulte Waregem en het stadsbestuur van Waregem zetten immers samen hun schouders onder een nieuwe, creatieve, doelgerichte niet-roken-campagne. Essevee wil daarmee de eigen (jeugd)spelers stimuleren om niet te roken, maar ook de omgeving van de (jeugd)spelers aanzetten tot voorbeeldgedrag en ze zelfs aanzetten om te stoppen met roken. Zulte Waregem wil ook de omgeving van het oefencomplex en de voetbalterreinen zo 'peukenvrij' mogelijk maken en er voor zorgen dat verstokte rokers hun peuken niet overal laten rondslingeren. Een dubbele boodschap dus, met inzet op gezondheid én op milieu."De aanleiding van dit initiatief was een bezoek van Francky Dury en Eddy Cordier aan Juventus FC", klinkt het in een persbericht. "Tijdens hun bezoek viel het beide heren op dat de omgeving van het oefencomplex van deze Europese topclub er kraaknet en peukenvrij bij lag. Bij hun terugkeer naar Waregem wekte de peukenafval en het rookgedrag van sommige ouders, recreatieve voetballer en supporters in en rond het eigen oefencomplex wrevel op. Vandaar deze campagne, weliswaar vanuit een positieve invalshoek: geen verbod, maar een warme oproep om het goede voorbeeld te geven.De campagne wordt gelanceerd in april, met affiches met een 'peukensjottende' Mbaye Leye.(FJA - Foto DJW)