Stadsbestuur en horecabazen houden netwerkmoment in Brugge

Het stadsbestuur van Brugge organiseerde opnieuw een netwerkmoment om de cafébazen, stadsdiensten en lokale politie samen te brengen. Bedoeling was samen te werken aan een ‘positief uitgaansklimaat’.

Horecabazen en stadsbestuur hielden een informele bijeenkomst. © Foto LQ

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde de stad een netwerkmoment dat ertoe dient de cafébazen van de uitgaansbuurten in Brugge, stadsdiensten en lokale politie op een informele wijze samen te brengen en te overleggen over de preventie omtrent uitgaan in Brugge.

“Via dit netwerkmoment betrekken we alle partners en laten we hen op een informele wijze elkaar ontmoeten. Tegelijkertijd zetten we zo ook het positief uitgaansklimaat in Brugge nog eens in de verf. Bovendien willen we op deze manier benadrukken dat we allemaal samen dienen te werken aan een beter uitgaansklimaat”, stelt preventiewerker uitgaan Rani Hoste.

“In april organiseerden we met Horeca Vorming Vlaanderen een gratis vorming om te leren omgaan met agressie in het uitgaan”, vervolgt ze. “De mensen die in de cafés werken konden zich daar vrijwillig voor inschrijven. In mei werd ook een buurtoverleg gehouden met de cafébazen van de verschillende uitgaansbuurten en werden zomerafspraken gemaakt die ertoe dienen om deze zomer alles zo rustig mogelijk te laten verlopen. Zo hebben we de horeca-bazen bijvoorbeeld gevraagd om erop toe te zien het glas zoveel mogelijk binnen te houden om op die manier overlast voor de buurt te beperken”, besluit Rani Hoste.

(LQ-foto LQ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.