Stadsbestuur Diksmuide stopt procedure PPS-project Boterhalle

De huidige Boterhalle voldoet niet langer aan de huidige normeringen voor een evenementenhal. © KW
Redactie KW

Na een studie en kostenraming door de kandidaat blijkt het project niet realistisch te zijn binnen het vooropgestelde budget van 2 miljoen euro.

“Het zou dan ook een onverantwoorde keuze zijn om hiermee verder te gaan. De volgende bestuursmeerderheid kan bij aanvang van de nieuwe legislatuur over het verdere vervolg van dit project beslissen”, klinkt het in een persmededeling.

“De huidige Boterhalle voldoet niet langer aan de huidige normeringen voor een evenementenhal. Vernieuwing is aangewezen. Daarnaast dringt de nood aan extra woongelegenheden zich op. Het stadsbestuur zag een mooie kans om de bouw van een nieuwe evenementenhal te combineren met privéwooneenheden en een ondergrondse parking. Om dit budgettair haalbaar te houden, werd geopteerd voor een PPS-traject (publiek private samenwerking). De gemeenteraad keurde op 26 juni 2017 het bestek goed voor het aanstellen van een trajectbegeleider. Het college stelde op 11 oktober 2017 een externe trajectbegeleider aan om de nodige begeleiding te bieden en om de beste constructie voor dergelijk project op poten te zetten“, aldus de meerderheid.

Extreme overschrijding van het beschikbare budget

“Op het selectiebestek dat eind januari werd gepubliceerd ontvingen we slechts één kandidatuur. Die voldeed aan de selectievoorwaarden. Op dat moment was nog geen sprake van hoge meerkosten en bleek het project perfect haalbaar. De kandidaat diende deze maand zijn offerte in. Het voorstel overschrijdt het opgegeven beschikbare budget extreem. Daarom beslist het stadsbestuur om deze procedure stop te zetten. De volgende bestuursmeerderheid kan bij aanvang van de nieuwe legislatuur beslissen over het verdere vervolg van dit project. Het zou immers onverantwoord zijn om op dit moment verder te gaan met de voorziene en hoge meerkosten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier