Stadsbestuur annuleert activiteiten

© (Foto MD)
Redactie KW

Na de aankondiging van de strengere coronamaatregelen door de Nationale Veiligheidsraad ziet het Poperingse stadsbestuur zich genoodzaakt enkele activiteiten te annuleren.

Naar aanleiding van de stijgende covid-19-besmettingen in ons land en de verstrengde federale coronamaatregelen, besliste het Poperingse stadsbestuur om enkele geplande activiteiten te annuleren. De Avondmarkt (14 augustus) wordt gecanceld. Funshoppen is verboden en winkelen moet individueel gebeuren. Een Avondmarkt is bij uitstek een vorm van funshoppen. Het recreatief beach- en grasvolleybaltornooi (15 augustus) gaat niet door. Ook Lekker Westhoeks wordt geschrapt. Deze organisatie zou al drie weken na het voorlopige einde van de huidige maatregelen komen en de onzekerheid rond wat zal kunnen en mogen neemt toe.

De parkconcerten ‘Luisteren toegestaan’ en de tuin- en horecaconcerten kunnen wel blijven doorgaan omdat ze aan de normen beantwoorden en een groen attest uit de veiligheidsmatrix (Covid Event Risk Model) kregen. Hier geldt conform de recentste maatregelen vanaf vandaag de verplichting om een mondmasker te dragen.

“Het stadsbestuur vernam intussen ook dat de Feestcommissie in Roesbrugge besliste om de plaatselijke kermis met IJzerfeesten te annuleren. De Duinkerkestraatkermis liet ook weten dat de voorwaarden te streng zijn om het met vrijwilligers te kunnen organiseren en zij beslisten eveneens om af te gelasten. Ook de Kinderbrouwerij in Reningelst annuleerde intussen haar activiteiten van komend weekend (optreden en Kinderfeest)” zegt burgemeester Christof Dejaegher (CD&V).

De Montebergrally gaat voorlopig nog altijd door, maar de activiteiten concentreren zich volledig op de industriezone, zonder publiek en met strenge controle op deelnemers en teams. Er gaat niets door in het stadscentrum.

(AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten