Stadsbeiaardier van Menen viert huwelijksverjaardag met romantisch verrassingsconcert

Redactie KW

In Menen klonk het beiaardconcert woensdagavond nog romantischer dan anders. En er was een goede reden om te werken rond het thema ‘liefde en trouw’.

Stadsbeiaardier Wim Berteloot uit Roeselare verraste zijn vrouw Lut Vanhuyse – met wie hij woensdag exact 25 jaar getrouwd was- met een romantisch concert. Hij nodigde zo’n 100 vrienden en familieleden uit om dit mooi moment samen met hen mee te vieren. En er waren opvallend meer toeschouwers dan anders in het stadhuis van Menen.

I will always love you

Toch kon Wim Berteloot zijn ‘surprise’ niet houden tot het concert zelf. “Ik had te veel schrik dat ze zelf iets zou organiseren op onze huwelijksdatum”, biecht de beiaardier op, die al sinds 2013 op de Meense loondienst staat. Lut staat tijdens de concerten altijd trouw aan de zijde van haar man. Zij fungeert als communicator en staat met haar gsm constant in verbinding met hem. “Ik had niet verwacht dat hij onze huwelijksverjaardag op die manier zou vieren. Ik kreeg alvast heel wat positieve reacties.”

Uit het Meense belfort klonken romantische nummers als ‘Everything I do, I do it for you’, ‘I will always love you’ en ‘De Roos’. Allemaal liedjes die een link hebben met het mooie liefdesleven van Lut en Wim, dat nu al een kwarteeuw duurt.

Volgende week woensdag staat het laatste beiaardsconcert van deze zomer op de agenda. Ook dan geeft Wim Berteloot weer het beste van zichzelf.

(MPM – Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier