Stadsbeiaardier Ludo Geloen speelt nog een vijftal concerten

Stadsbeiaardier Ludo Geloen speelt nog eens voor dames en Ieperlingen. © Stad Ieper
Redactie KW

Het Ieperse beiaardseizoen loopt ten einde. Nog enkele weken en de wekelijkse concerten worden eventjes opgeborgen. Beiaardier Ludo Geloen rust niet op zijn lauweren, maar geeft er tijdens de laatste concerten, net als altijd, een lap op.

Bijna wekelijks, op zaterdag van 14 tot 15 uur, beklimt Ludo de honderden treden van het Belfort. Hij speelt er al 23 jaar als vaste beiaardier. Nu het beiaardseizoen er bijna opzit, is het tijd om nog eens het onderste uit de kan te halen. De Ieperse beiaard werd dit jaar wat meer betrokken in het programma van de stad: een concert als opwarming voor de McBride, een ode aan de artiesten van Folkfestival Dranouter of een hommageconcert voor een overleden artiest. Er zijn nog een vijftal concerten gepland op zaterdagnamiddag. Twee ervan springen extra in het oog.

Ode aan de dames

“Op zaterdag 23 november speelt Ludo liederen waar meisjesnamen in voorkomen: Anne van Clouseau, Sweet Caroline van Neal Diamond of Lucy in the sky van The Beatles. Het zijn maar enkele van de nummers die tussen 14 en 15 uur over de Ieperse binnenstad te horen zullen zijn. Reden van het concert is dat uit de statistieken van de beiaardconcerten blijkt dat deze concerten beter in de markt liggen bij het vrouwelijk publiek: het geïnteresseerde publiek bestaat voor twee derde uit vrouwen. Daarom had Ludo het idee om het concert aan de dames op te dragen”, aldus de Dienst Toerisme.

Concert voor de Ieperlingen

“Ook de Ieperlingen krijgen een concert dat ze volledig zelf mogen bepalen. Er is via de website www.toerismeieper.be/beiaard een stemming georganiseerd waar elke Ieperling zijn of haar top drie kan doorsturen. Na de stemming wordt de hitlijst van de Ieperlingen opgesteld en dit concert wordt gespeeld op zaterdag 21 december van 14 uur tot 15 uur. Wie stemt voor deze hitlijst, maakt kans op een familieticket voor de Ieperse Nachtwacht die ook tijdens de winterperiode wekelijks op zaterdag door de stad trekt. Alle beiaardconcerten zijn gratis. De beste plaats om te genieten van het concert is op de binnenkoer van de Lakenhalle, maar ook op in het kerstdorp op de Grote Markt is een danspasje mogelijk.”

Meer info bij Wesley Butstraen van de Dienst Toerisme – 057 239 222 – wesley.butstraen@ieper.be, bevoegde schepen Diego Desmadryl – 057 451 804.

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier