Stadhuis van Harelbeke werkt vanaf maandag op afspraak

Sinds maandagochtend 6 januari is het zover: het stadhuis van Harelbeke werkt uitsluitend op afspraak. Wie langskomt, hoeft dus niet meer aan te schuiven. Je afspraak vastleggen kan zowel online, telefonisch als aan het onthaal.

Onder meer de medewerkers van Grondgebiedszaken in Harelbeke werken voortaan op afspraak. © gf

De diensten in het stadhuis van Harelbeke werken vanaf 6 januari 2020 op afspraak. Via je computer of smartphone een afspraak vastleggen, kan makkelijk via www.harelbeke.be/afspraak. Ook in de bibliotheek van Harelbeke en Hulste kan je via de publieke computers een afspraak maken. En om het helemaal laagdrempelig te houden, is zelfs de Facebookpagina van Stad Harelbeke een vlot kanaal.

“Er zijn heel wat voordelen verbonden aan deze nieuwe manier van werken”, legt schepen van Communicatie en Participatie Dominique Windels (SP.A) uit. “Het grootste voordeel is dat je niet meer moet wachten en ook altijd op voorhand weet hoe lang jouw bezoek aan het stadhuis zal duren. De medewerkers van het stadhuis kunnen de afspraken bovendien voorbereiden en nemen de nodige tijd voor je vraag. Met andere woorden: de medewerkers verwachten je.”

Vandaag hoef je voor heel wat zaken niet eens naar het stadhuis te komen: die kan je online regelen via www.harelbeke.be/eloket. Je kan er attesten opvragen en zelfs de eerste stap van je adreswijziging kan je online regelen. “Het zal even wennen zijn, maar we zijn overtuigd dat we met dit project onze dienstverlening heel wat efficiënter aanpakken en dat deze nieuwe manier van werken snel ingeburgerd geraakt,” aldus schepen Windels.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.