Stadense voetbalclubs bundelen krachten op eerste voetbalhoogdag

(GF) © (GF)
Redactie KW

Op de terreinen van SK Staden vindt komende maandag de eerste voetbalhoogdag plaats. Op de Wankaarde komen alle voetbalclubs van Staden met hun jeugdteams tegen elkaar uit. Bedoeling van dit evenement is om de samenwerking nog meer in de verf te zetten. De droom van SK Staden-voorzitter Brecht Seys is werkelijkheid geworden.

Komende maandag wordt een voetbalhoogdag in Staden. “Het is nu toch al een tweetal jaar dat ik met dit idee rondloop”, opent Brecht Seys. “Twee jaar geleden kon dit soort driehoekstornooi echter niet plaatsvinden wegens het overlijden van ons manusje-van-alles Willy Hoorelbeke. Nu leek het me wel een geschikt moment, alleen moest er een goede datum gevonden worden. Het is dus 30 april geworden. Bijna iedereen maakt de brug met 1 mei waardoor er veel volk kan en zal aanwezig zijn.”

“We beginnen om 9.15 uur met de tornooien van de U17, U7, U8, U9 en de B-reserven. Een mooi tussendoortje is dat er om 11.15 uur een wedstrijd tussen de gemeente en een delegatie van de besturen van SK Staden, SK Oostnieuwkerke en SK Westrozebeke op het programma staat. In de namiddag komen de U13, U15 en U21 aan bod.”

“Er valt niets te winnen, het gaat enkel een beetje om de prestige”

“Eindigen doen we met matchen van delegaties van de drie clubs. Er valt niets te winnen, het gaat enkel een beetje om de prestige. Bedoeling van de besturen is dat de vele spelertjes, begeleiders en supporters elkaar beter leren kennen.”

Niet eenmalig

De voetbalhoogdag is geen eenmalig initiatief. “Nee, want volgend jaar vindt deze speciale voetbaldag in Oostnieuwkerke plaats, in 2020 zal dat in Westrozebeke zijn.”

Misschien is dit wel de voorbode voor een eventuele fusie tot één grote Stadense voetbalclub? “Totaal niet. Er is een afspraak dat alle besturen van de clubs apart blijven functioneren. Wel is er een samenwerkingsverband op spelersniveau. In die zin dat al er bij een ploeg een spelerstekort is, er een andere club kan helpen”, besluit Brecht Seys. (SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier