Stadens gemeenteraadslid loopt parcours LaKoSta als steun voor revaliderende trainer

Miet Vandenbulcke wilde met haar prestatie een hart onder de riem van haar trainer steken. © JCR
Carl Bruneel

Het Stadense gemeenteraadslid Miet Vandenbulcke (CD&V) liep zaterdag het parcours van de LaKoSta halve marathon als morele steun voor Henri Lefevere, trainer bij Atletiekclub Staden.

“Henri werd op 20 februari slachtoffer van een zware hartaanval”, vertelt Miet. “Hij lag lang op intensieve en mocht geen bezoek ontvangen. Ondertussen is hij aan de beterhand. Henri is volop aan het revalideren en blijft in het ziekenhuis tot hij weer zelfstandig alles kan. Door de coronacrisis mag hij echter opnieuw geen bezoek ontvangen.”

Trainingsschema

“Vijf jaar geleden wou ik de LaKoSta halve marathon voor het eerst lopen, maar ik twijfelde hard of ik dat wel zou kunnen, gaat Miet verder. “Henri verzekerde me evenwel dat ik de halve marathon wel aankon en stelde een trainingsschema voor me op. Ik liep de LaKoSta toen zonder problemen uit. Een tijdje geleden zocht ik het bewuste schema opnieuw op omdat ik de LaKoSta opnieuw wilde lopen als morele steun aan Henri. De wedstrijd zelf lopen was niet mogelijk omdat die door de coronacrisis niet mocht doorgaan. Ik besliste om het parcours van de wedstrijd af te haspelen op 18 april, de datum waarop de LaKoSta effectief zou doorgaan. Opnieuw liep ik de halve marathon zonder problemen uit. Nadien belde ik Henri op in het ziekenhuis met de melding dat het me opnieuw gelukt was om de LaKoSta uit te lopen. Henri reageerde heel enthousiast en wilde onmiddellijk weten in welke tijd ik de halve marathon gelopen had. Ik hoop alvast dat zijn revalidatie verder mag vlotten en dat ik hem een hart onder de riem gestoken heb.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.