Staden trakteert inwoners op gratis yogasessies

Neem gratis deel aan de yogalessen in openlucht. © JC
Redactie KW

Het gemeentebestuur wil werk maken van een stressarme gemeente. Daarom kunnen alle inwoners tot in september gratis genieten van yogasessies.

“Met het aanbieden van gratis yogasessies in parken en groenzones kunnen we als gemeentebestuur al meteen een concrete actie afvinken van het strategisch meerjarenplan 2020-2025”, vertelt schepen van vrije tijd Gwendolyn Vandermeersch (Open Vld).

“Met onze beleidsploeg willen we voor ontplooiing en ontmoeting zorgen in een stressarme gemeente. Yoga is uiteraard ideaal om spanning los te laten. De yogasessies gebeuren onder begeleiding van een professional. Overigens moet je geen yogameester of -meesteres zijn om deel te nemen.”

“De ‘Adelaar’ of ‘Kraanvogel’ komen niet aan bod, wel toegankelijke oefeningen waar iedereen zen van wordt. In juni gaan de sessies door aan de uitkijktoren aan het Polderbos in de Wulfwinkelstraat in Westrozebeke, in het Brigidapark aan het Dorpsplein in Oostnieuwkerke en in de groenzone van de Chiromeisjes in de Hospitaalstraat.

Bij slecht weer wordt uitgeweken naar een indoorlocatie. Deelnemen is gratis. Je dient enkel je eigen yogamat, handdoek, water, trui en deken mee te brengen.”

(BCH)

Stadenaars die aan één of meerdere gratis sessies willen deelnemen dienen zich vooraf in te schrijven via www.staden.be. Daar zijn naast data, uren en locaties ook inschrijvingsformulieren te vinden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier