Staden schenkt personeel en zorgsector 700 bloemen

De gemeente hoopt in de loop van de week alle bloemen te bedelen. © JCR
Redactie KW

De gemeente Staden gaat in op de ‘Flower Boost Challenge’, een bloemgeefactie voor organisaties en bedrijven. Het gemeentebestuur gaat de uitdaging van chrysantenkweker Gediflora uit de deelgemeente Oostnieuwkerke aan en wil volgens burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD) zo de sierteeltsector en alle helden van de gemeente een hart onder de riem steken.

“Het idee voor de Flower Boost Challenge ontstond in Nederland”, weet burgemeester Vanderjeugd. “Bedrijven worden uitgedaagd om voor personeel of klanten bloemen te kopen, dat gebaar te delen op Facebook en op hun beurt drie nieuwe bedrijven uit te dagen hetzelfde te doen. Bedoeling is om de sierteeltsector in deze coronatijden corona een duwtje in de rug te geven.”

Ook Elien Pieters uit Oostnieuwkerke kon de actie wel smaken. Ze deelde bloemen uit aan de personeelsleden van Gediflora waar ze als ceo actief is. “Elien daagde mij als burgemeester van Staden uit om hetzelfde te doen”, legt Francesco Vanderjeugd uit.

“Omdat we als gemeentebestuur zowel onze medewerkers als onze ondernemers een warm hart toedragen, twijfelde ik dan ook niet lang om de uitdaging aan te gaan. Bij een lokale ondernemer werden 700 bloemen besteld om alle medewerkers van gemeente en OCMW, veiligheidsdiensten, onderwijs, de plaatselijke woonzorgcentra en de zorgsector zoals bijvoorbeeld dokters, tandartsen en thuisverpleegkundigen te bedanken voor hun inzet in deze moeilijke tijd. Dat we met deze actie ook een lokale bloemenkweker steunen, is handig meegenomen. We hopen met het gemeentebestuur in de loop van de week alle bloemen te bedelen onder de medewerkers van de verschillende sectoren. Wij gaan op onze beurt de Stad Roeselare en de gemeenten Langemark-Poelkapelle en Moorslede nomineren voor de Flower Boost Challenge.”

(BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier