Staden neemt eerste keer deel aan Dag van de Buren

Op vrijdag 24 mei neemt de gemeente Staden voor de allereerste keer deel aan de ‘Dag van de Buren’. Het gemeentebestuur roept dan ook elke straat of wijk op om deel te nemen.

De gemeente Staden neemt op vrijdag 24 mei voor het eerst deel aan de Dag van de Buren. Gina Pype, Geert Moerkerke, Gwendolyn Vandermeersch en Joeri Deprez nodigen iedereen uit om deel te nemen. (foto JCR) © (foto JCR)

“De Dag van de Buren is een ideaal moment om met de straat of wijk eens gezellig bijeen te komen”, stelt schepen van Vrije Tijd en Evenementen Gwendolyn Vandermeersch (Open VLD), “Een barbecue, een spelletje kubb of petanque, een picknick of een leuke babbel, het zijn slechts enkele ideetjes voor vrijdag 24 mei.”

Meer solidariteit

“De Dag van de Buren is een evenement dat in de eerste plaats de solidariteit en het samenleven wil bevorderen. Twee goede argumenten waarom ook Staden voortaan deelneemt aan dit initiatief en de Stadenaars uit hun huizen wil halen voor een gezellig samenzijn met hun buren. En al even belangrijk is dat het centrale thema dit jaar ‘duurzaamheid en groen’ is.”

“Voor elk deelnemend initiatief voorzien we een feestpakket met onder andere uitnodigingen, slingers, ballonnen, bekers, picknickdekentjes en enkele leuke gadgets van de gemeente”, gaat de schepen verder. “Daarenboven maakt wie deelneemt en die dag een foto op facebook of instagram post met de vermelding #DagvdBurenStaden kans op een burenfeestpakket ter waarde van 200 euro voor volgend jaar.”

Al 13 straatcomités

“We voerden de voorbije weken al heel wat promotie rond de ‘Dag van de Buren’. Ondertussen lieten al 13 straat- of wijkcomités weten te zullen deelnemen.”

Wie nog wenst deel te nemen kan nog deze week vlug inschrijven. Je kan dit doen via vrijetijd@staden.be. (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.