Staden laat geen bezoek in woonzorgcentra en in Kerckstede toe

Het gemeentebestuur laat nog geen bezoek toe in wzc De Oever. © JCR
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

Het Stadense gemeentebestuur heeft samen met de directies van de diverse woonzorgcentra en voorzieningen in de gemeente beslist om niet in te gaan op de nieuwe bezoekrichtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad.

Daardoor blijft bezoek voorlopig niet mogelijk in woonzorgcentra De Oever en Onze-Lieve-Vrouw Ter Westroze en in Kerckstede, een voorziening voor volwassenen met een verstandelijke beperking.

“De nieuwe bezoekrichtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad zouden de geleverde inspanningen van de afgelopen weken waardoor nog niemand besmet werd teniet kunnen doen”, stelt burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD).

“Dagelijks zien de zorgverleners hoe moeilijk het is voor familieleden en bewoners om elkaar niet te bezoeken. Het gemeentebestuur beseft dat deze maatregel vervelende gevolgen met zich meebrengt. De gezondheid van onze inwoners komt evenwel op de eerste plaats. We rekenen in deze uitzonderlijke omstandigheden op begrip van de familieleden en vrienden van diegenen die we willen beschermen tegen het virus.” (BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier