Staden krijgt Pleegzorglabel

Vlnr. Dorine Ligneel, Francesco Vanderjeugd, Melanie Louagie (pleegzorg) en Nathalie Depuydt. © (Foto JCR)
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

De gemeente Staden kreeg tijdens de “Week van de Pleegzorg” het Pleegzorglabel toegekend.

“Pleegzorg Vlaanderen organiseert een gepaste thuisomgeving voor iedereen die niet thuis kan wonen of zelf geen thuis kan waarmaken”, weet schepen van welzijn Nathalie Depuydt (Open Vld). “Pleeggezinnen geven die kinderen, jongvolwassenen en volwassenen een tweede thuis. Om nog meer gezinnen warm te maken voor pleegzorg slaan we de handen in elkaar met Pleegzorg West-Vlaanderen. We willen het maatschappelijk draagvlak voor pleegzorg vergroten. Alle kinderen die niet meer thuis kunnen wonen, krijgen zo de kans om op te groeien in een gepaste thuisomgeving”.

“In West-Vlaanderen zijn er momenteel meer dan 1.000 pleeggezinnen”, pikt Melanie Louagie van Pleegzorg West-Vlaanderen in. “Samen vangen zij meer dan 1.400 pleegkinderen, pleegjongeren en pleeggasten – dit zijn volwassenen met een beperking of psychiatrische problematiek – op. Toch is er dringend nood aan extra pleeggezinnen. Momenteel staan er 200 kinderen en jongeren op de wachtlijst. Daarom roepen we de steun van de Vlaamse gemeente- en stadsbesturen in met als gezamenlijk doel Pleegzorg West-Vlaanderen lokaal meer bekend maken en gezinnen warm maken voor pleegzorg.”

“Momenteel zijn er in onze gemeente 7 pleeggezinnen die instaan voor de zorg van 9 pleegkinderen en 2 pleeggasten”, vertelt schepen Depuydt. “Het voorbije jaar ondersteunden we de werking van Pleegzorg West-Vlaanderen door lokalen ter beschikking te stellen en hun missie in de kijker te zetten via gerichte acties. Om die inspanningen en dat engagement officieel te bezegelen mag onze gemeente tijdens deze Week van de Pleegzorg het officiële Pleegzorglabel in ontvangst nemen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.