De drie vennoten die Maison 3 opstarten, beschikken alle drie over een ruime horecaervaring.
...

De drie vennoten die Maison 3 opstarten, beschikken alle drie over een ruime horecaervaring."Ik was gedurende 14 jaar in frituur-restaurant De Flitspaele in Handzame aan de slag", vertelt Gunaël Caigny. "In 2015 nam ik De Flitspaele over van mijn moeder. Nadat ik slachtoffer werd van een hersenbloeding, besloot ik De Flitspaele van de hand te doen. De zaak werd nadien te druk voor mij en heeft behoorlijk wat personeel wat ook voor de nodige stress zorgt. Mijn echtgenote werkte ook in De Flitspaele. We besloten samen uit te kijken naar iets kleiner en kwamen uiteindelijk in Staden terecht.""In Handzame en Kortemark zijn er al heel wat eetgelegenheden, terwijl we wisten dat dit in Staden niet het geval was. Vroeger was er enkel 't Spoor, maar die zaak sloot een tijdje geleden de deuren. Onze nieuwe zaak telt 35 zitplaatsen, wat ideaal is.""In de eerste week van maart, net voor de coronacrisis dus, wisten we dit pand in de Ieperstraat op de kop te tikken", weet echtgenote en medevennoot Jill Vannieuwenhuyse. "Vroeger was hier met Rotan Spiessens een meubelwinkel gevestigd, maar het pand stond toch al zeker twee jaar leeg toen we het in maart kochten.""Voor de naam van onze zaak vonden we inspiratie in het huisnummer", pikt Gunaël in. "Het pand bevindt zich op huisnummer drie wat resulteerde in de naam 'Maison 3'."Maison 3 bevindt zich in volle centrum, net naast het vroegere gemeentehuis. "Aan parkeergelegenheid is er alvast geen gebrek", meent Gunaël. "Daartoe is er onder andere ruimte op de vlakbij gelegen Marktplaats.""In Maison 3 kiezen we voor de gewone brasseriekeuken", aldus Jill. "We serveren daarbij Belgische klassiekers zoals croque monsieur, steak, paling, côte à l'os en spaghetti. Er zal ook gedurende de hele week van een dagschotel genoten kunnen worden. Specialiteiten hebben we niet echt. We starten met een echte basickaart. Het kan dat onze kaart na verloop van tijd ook nog aangepast wordt en dat er gerechten wegvallen of gerechten bijkomen. Misschien plaatsen we wel gerechten op de kaart waar onze klanten veel naar vragen. We zullen wel ondervinden wat erbij moet komen of wegvallen.""Vier dagen per week op maandag, dinsdag, vrijdag en zaterdag fungeren we ook als tearoom en kan je dus voor een pannenkoek of een doodgewone koffie bij ons terecht."De drie vennoten hebben de taken ook al onder elkaar verdeeld. "Ik ben kok terwijl Jill de zaal voor haar rekening neemt", licht Gunaël toe, "Oktay Cevik, de derde man in ons verhaal, is onze allrounder. Hij kan zowel helpen in de zaal, aan de afwas of bij het klaarmaken van de drankjes. Bedoeling is dat Oktay overal inspringt waar dat nodig is. Al vermoeden we dat hij het meest in de zaal aan de bak zal moeten.""Ook Oktay heeft overigens een verleden in De Flitspaele. Hij stopte er in maart. Toen hij van onze plannen in Staden hoorde, vroeg hij of hij mee in het verhaal kon stappen. Het klikte dan ook altijd heel goed met Oktay die we eigenlijk als een vriend beschouwen."Het is voorlopig de bedoeling om de zaak met ons drie te runnen en geen extra personeel aan te werven", stelt Jill. "Voorlopig is dat een beetje afwachten. We zien wel hoe het draait." (BCH)