https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Stadbestuur Diksmuide vernieuwt wagenpark

©type=
©type="Seq" gekregen foto AC
Redactie KW

De Groendienst, dienst Gebouwen, dienst Feestelijkheden, de Ruimdienst en de dienst Administratie in Diksmuide krijgen nieuwe voertuigen. De nieuwe voertuigen vervangen de oudere die al vele jaren meegaan en al ettelijke kilometers op de teller hebben. Op 23 december werden de voertuigen geleverd.

Het gaat om voertuigen van het merk Ford Transit, Milieuklasse Euro 6.2., voor de dienst Gebouwen werden twee bestelwagens aangekocht, de Groendienst krijgt twee bestelwagens met kipsysteem, de dienst Feestelijkheden wordt voorzien van een bestelwagen met meubelbak ook de Ruimdienst krijgt een nieuwe bestelwagen en voor de dienst Administratie is een elektrisch voertuig aangekocht, dat geen C02 uitstoot bij het rijden.

Alle voertuigen zijn wit met het logo van stad Diksmuide. Kostprijs komt op 25.000 euro exclusief BTW voor de elektrische wagen en een totaal zonder BTW van 240.000 euro voor de bestelwagens. De elektrische wagen werd aangekocht bij Automotive Group West in Diksmuide, de bestelwagens bij Unicars Diksmuide nv. De bestelwagens voor de dienst Gebouwen wordt pas in gebruik genomen nadat er rekken en kasten door de firma Moduvan zijn ingebouwd. Er is nog een procedure lopende voor de aankoop van twee bedrijfsvoertuigen bestemd voor de dienst Wegen en Waterlopen waarvan de levering voorzien is in mei 2021.

“Het stadsbestuur kocht deze milieuvriendelijke voertuigen om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, er werd ook nagedacht over wagens met alternatieve brandstoffen zoals CNG, Hybride of elektrisch aangedreven maar omdat deze wagens niet over voldoende vermogen beschikken om een aanhangwagen te trekken, werd geopteerd om voertuigen op diesel en brandstoffen aan te kopen maar met de hoogste milieuklasse, zijnde 6.2. Hiermee wil Diksmuide een voorbeeld zijn” aldus burgemeester Lies Laridon. (ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten