Stad zoekt helpende handen in woon-zorgcentrum Lacourt

Redactie KW

Na de corona-uitbraak van vorige week in woon-zorgcentrum A. Lacourt, is Stad Oostende op zoek naar extra helpende handen om de bewoners te ondersteunen. Specifiek is er nood aan vrijwilligers met ervaring of een opleiding als zorgkundige of verpleegkundige. Koning Filip informeerde donderdag bij birgemeester Bart Tommelein naar de situatie in Oostende.

Door het toegenomen aantal coronabesmettingen bij zowel bewoners als medewerkers van woon-zorgcentrum A. Lacourt, dreigt er ondanks de ondersteuning van Defensie een personeelstekort. Daarom lanceert stad Oostende een oproep naar helpende handen om de bewoners van A. Lacourt de nodige zorg te kunnen bieden.

Stad Oostende is specifiek op zoek naar mensen met een diploma en/of ervaring als zorgkundige of verpleegkundige. Dat kunnen zowel gepensioneerden zijn als mensen met een vooropleiding als verpleegkundige of zorgkundige die zich op korte termijn meerdere dagen vrij kunnen maken om mee te draaien in wzc A. Lacourt. Ook studenten verpleegkunde of zorgkunde die zich kunnen vrijmaken zijn meer dan welkom om een handje bij te steken.

Telefoon van de Koning

Wie kan helpen, wordt gevraagd om het online formulier op de website van de stad in te vullen. Stad Oostende neemt snel contact op met de vrijwilligers en werkt een planning uit op basis van het aantal aanmeldingen. Uiteraard wordt het nodige professionele beschermingsmateriaal voorzien voor wie als vrijwilliger werkt en gelden ook alle voorzorgsmaatregelen zoals voor het vaste personeel.

Donderdag kreeg burgemeester Bart Tommelein telefoon van Koning Filip, in verband met de situatie in Oostende. De Koning informeerde naar de stand van zaken, onder andere in de zorginstellingen, en wilde met dat gebaar alle Oostendenaars en specifiek de zorgsector een hart onder de riem steken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.