Stad zet covidcoaches in om besmettingen onder controle te houden

© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De stad Oostende wil covidcoaches inzetten om de inwoners te stimuleren om maatregelen zoals thuisisolatie goed te begrijpen en op te volgen. De stad wil zo het aantal besmettingen onder controle houden.

De covidcoaches zijn medewerkers van de stad die bij personen thuis op bezoek gaan die wat extra uitleg nodig hebben of die hulp kunnen gebruiken. Op die manier wil de stad verdere verspreiding van het virus tegengaan en een actievere rol spelen in de bestrijding van het virus.

De stad werkte sinds de uitbraak van het virus heel nauw samen met diverse partners zoals de huisartsenkring, de Oostendse ziekenhuizen en de eerstelijnszone Oostende-Bredene. Daarnaast richtte het ook een triagecentrum en een coronatestcentrum op. De covidcoaches moeten nu ook het contactonderzoek en de opvolging van de maatregelen bevorderen.

Bijkomende schakel

“De covidcoach zal, samen met de inwoners van de stad en zijn of haar huisgenoten, op zoek gaan naar manieren om de komende periode door te komen“, vertelt schepen Natacha Waldmann (Groen).

“Thuisisolatie is immers een uitdaging op zowel praktisch als psychisch vlak. Als stad bieden we ook maaltijden aan huis waar nodig. De coaches zullen een bijkomende schakel vormen in de aanpak van de epidemie binnen de eerstelijnszone Oostende-Bredene.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier