Stad zet Brugse fotograaf Frank Vergucht in de bloemetjes voor zijn 100ste ‘weerfoto’

Frank Vergucht werd ontboden op het Brugs stadhuis door burgemeester Dirk De fauw en schepen van Cultuur Nico Blontrock. © MVN
Redactie KW

Burgemeester Dirk De fauw en schepen voor Cultuur Nico Blontrock hebben Frank Vergucht in de bloemetjes gezet. De Brugse hobbyfotograaf werd op het stadhuis uitgenodigd, want deze week was al voor de honderdste keer een foto van de Bruggeling te zien in het weerbericht op één.

In 2017 hoorde Frank Vergucht tijdens het weerbericht dat kijkers weerfoto’s mochten bezorgen. Zonder bij de pakken te blijven zitten, stuurde Frank de daaropvolgende dag een foto via Twitter naar de VRT.

“Die belandde meteen in het programma tijdens het volgende weerpraatje”, lacht Frank. Dat spoorde hem duidelijk aan om verder te doen. Ruim twee jaar later stuurde Frank zijn 100ste foto door. “Altijd verschillende impressies van Brugge en de Brugse regio”, zo vertelde hij nog in januari dit jaar aan ons blad.

“Juist kadreren”

“In de zomer vertrek ik al om 7 uur met de fiets, in de winter wacht ik tot 9 uur, er moet voldoende licht zijn. Ik rijd weg op mijn elektrische fiets, met een leeg hoofd. Het enige waar ik op moet letten is dat mijn weerfoto twee derde lucht en één derde land bevat. Die moet ik op die manier kadreren.”

Dat lukt hem meer dan aardig want ondertussen zit hij al aan zijn 100ste foto voor de makers van het weerpraatje op één. Daarbij hoorde een gepaste bedanking van de stad: “We willen Frank bedanken voor de manier waarop hij Brugge nationaal in de kijker zet”, klinkt het bij het stadsbestuur.

De honderdste foto van Frank die het weerbericht haalde op één.
De honderdste foto van Frank die het weerbericht haalde op één.© Frank Vergucht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier