Stad wil met álle Bruggelingen klinken

Burgemeester en schepenen trakteren binnenkort weer aan alle Bruggelingen. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Naar jaarlijkse traditie biedt de stad Brugge op de eerste zondag van januari op de Burg opnieuw een nieuwjaarsdrink voor de Bruggelingen aan. Nieuw is dat de wat afgelegen noordelijke deelgemeenten – Dudzele, Lissewege en Zeebrugge – hun eigen borrel krijgen.

Omdat mooie tradities niet mogen verloren gaan, biedt Stad Brugge op de Burg op zondag 5 januari van 11.45 tot 13.15 uur aan alle Bruggelingen weer een nieuwjaarsdrink aan. Er zullen drie bieren aangeboden worden: Brugse Zot, Fort Lapin en Brugse Beer. Daarnaast wordt ook Sportzot (alcoholvrij bier) geschonken en als Fairtrade Gemeente via Oxfam Brugge ook glühwein, warme chocolademelk, twee soorten vruchtensap, plat en spuitwater. Alle dranken worden geschonken in herbruikbare bekers.

Vorig jaar kregen de aanwezigen voor de eerste keer blokjes Brugse kaas en frietjes aangeboden en dat zal ook dit keer weer het geval zijn. Uiteraard zal de burgemeester, in het gezelschap van de overige leden van het college, opnieuw de Bruggelingen toespreken en toosten op het nieuwe jaar. Nieuw is dat naast deze traditionele receptie op de Burg vanaf 2020 ook enkele deelgemeenten het toneel vormen voor een door de stad ondersteunde nieuwjaarsborrel.

“Zoals we hebben aangekondigd in het beleidsprogramma 2019-2024, betrekken we ook de deelgemeenten in het feestgebeuren. Zo zullen onze inwoners nu ook terechtkunnen in Zeebrugge, Lissewege en Dudzele om het glas te heffen op het nieuwe jaar”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “We doen dit omdat een verplaatsing voor bijvoorbeeld minder mobiele medeburgers van deze deelgemeenten niet altijd evident is. Ook zij moeten kunnen meegenieten van een traktatie.”

Overzicht recepties

Deze recepties worden in samenwerking met de lokale feestcomités gepland en georganiseerd:

– Zondag 12 januari van 12 tot 13.30 uur in Lissewege. Plein voor kerk, bij slecht weer in kerk.

– Zondag 19 januari van 11 tot 12.30 uur in Zeebrugge (voor Zeebrugge en Zwankendamme). Gemeenschapshuis Zeebrugge.

– Zondag 26 januari van 11 tot 12.30 uur in Dudzele. Zaal De Polder.

Op deze recepties wordt een gelijkaardig aanbod van dranken geserveerd als op de Burg. Dus telkens één van de hoger genoemde bieren, aangevuld met een assortiment Fairtrade-dranken. De lokale feestcomités zorgen er voor de nodige versnaperingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier