Stad Wervik roept Ward Claeys uit tot sportman van het jaar 2018

Topsportgymnast Ward Claeys (17) werd door het stadsbestuur van Wervik verkozen tot sportman van het jaar 2018. Nadat sportgroep Vaste Vuist Lauwe ook de trofee “sportverdienste” in Stad Menen mocht in de wacht slepen, is dit de tweede grote erkenning voor een gymnast/lid van sportgroep Vaste Vuist Lauwe. Het stadsbestuur van Wervik zorgde voor een gevulde en zeer aangename avond. Milo Vanderbrugge was kandidaat in de categorie belofte van het jaar.

Foto met vlnr Defossez Dries (voorzitter Vaste Vuist Lauwe), Milo Vanderbrugge (BTB Lauwe) en Ward Claeys (Vaste Vuist Lauwe) sportman 2018 stad Wervik. © GF

Afgelopen vrijdag werden alle Wervikse sporters, die op minstens provinciaal niveau in 2018 verdienstelijk waren, gehuldigd. Een avond vol unieke prestaties, memorabele sportbeelden, een aandenken voor iedere laureaat en natuurlijk persbelangstelling.

Ward startte op vijfjarige leeftijd met turnen. Ward Claeys combineert al acht jaar topsport en studie. Al drie jaar in BTB Lauwe (Basisschool voor Topsportbeloften) en al vijf jaar in Topsportcentrum Gent onder de vlag van Vaste Vuist Lauwe. Hij traint 34 uur per week. Ward Claeys behaalde in België het hoogst haalbare op het hoogste niveau (A-niveau): Belgisch kampioen! Bovendien schitterde hij op de vele internationale wedstrijden. Ward wordt door de Gymfederatie gezien als een uitzonderlijk talent in de gymnastieksport. Hij behaalde dit jaar meermaals de eerste plaats op een internationale wedstrijd.

Dit jaar mocht Ward met het nationale juniorenteam (bestaande uit drie gymnasten) deelnemen aan het EYOF, de Olympische Spelen voor juniores. Na schitterende kwalificaties wist hij een toestelfinale te behalen. In die toestelfinale aan het Paard met Bogen behaalde Ward Claeys Olympisch EYOF-brons. Als enige Belgische gymnast wist Ward Claeys zich te kwalificeren voor de Jeugd Olympische Spelen te Buenos Aires. Hij eindigde er in de top 10 bij de beste gymnasten van de wereld.

Meteen een mooie kers op de spreekwoordelijke taart en een opsteker voor het volgend seizoen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.