Stad Waregem trekt 2,37 miljoen euro uit voor kunstgrasvelden

Schepen van Sport Kristof Chanterie en schepen van Openbare Werken Philip Himpe op het kunstgrasveld van SV Zulte Waregem, dat gerenoveerd wordt. © PNW
Redactie KW

Het stadsbestuur investeert meer dan 2,3 miljoen euro in kunstgrasvelden voor vier Waregemse voetbalclubs. Dat werd bekendgemaakt op de gemeenteraad van februari.

Een dikke twee jaar nadat voetbalvereniging KRC Waregem een kunstgrasveld kreeg, investeert de stad nu ook in kunstgras voor andere voetbalclubs. Jong Vijve, KSK Beveren-Leie en KWS Desselgem krijgen een gloednieuw kunstgrasveld, bij SV Zulte Waregem gaat het dan weer om de renovatie van het bestaande kunstgrasveld aan het oefenterrein van Essevee.

“Deze velden lossen het probleem van overbelaste grasvelden op en geven alle (jeugd)spelers van de clubs meer mogelijkheden om aan hun favoriete sport te doen”, stelt schepen van Sport Kristof Chanterie (CD&V). De aanleg kost 2.377.300 euro, inclusief btw, en is gepland na afloop van het lopende voetbalseizoen. Zo bevestigt KWS Desselgem dat de oefenterreinen vanaf half april niet meer beschikbaar zijn om te spelen.

Ook de omgeving errond

Verder kiest het stadsbestuur er ook voor om de omgeving rond de voetbalterreinen mee aan te pakken. “Binnen deze integrale aanpak is er dus ruime aandacht voor water, groen, verbindende trage wegen, ontharding waar mogelijk, speelgroen, fietsstallingen, loopinfrastructuur en ga zo maar door. Elk terrein krijgt een eigen aanpak”, gaat de schepen verder. Het stadsbestuur voorziet daarvoor nog ruim 795.000 euro.

(PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier