Stad Waregem roept jongeren op om zich te laten testen op corona

Het Waregemse stadsbestuur vraagt jongeren die terugkeren uit oranje zones om zich te houden aan de coronaregels. © Getty Images/Design Pics RF
Redactie KW

Nogal wat jongeren gingen begin september nog op reis, ook naar oranje zones. Zij keren nu terug, voor het begin van het academiejaar. Dat vertaalt zich helaas ook in stijgende cijfers van coronabesmettingen in Waregem en andere plaatsen in onze provincie. Het Waregemse stadsbestuur doet daarom een expliciete oproep naar al deze jongeren om verstandige keuzes te maken.

Zo vraagt het stadsbestuur aan jongeren die na een vakantie terugkeren uit een oranje zone om zich te laten testen op corona, zelfs al hebben ze geen symptomen. Dat kan via de huisarts. “Testen doe je immers niet alleen voor jezelf, maar ook voor je ouders en grootouders!”

Zes coronaregels

Het stadsbestuur wijst er verder op dat het zeker na een terugkeer uit vakantie belangrijk is om zich aan de zes gouden regels tegen corona te houden met name respecteer de anderhalve meter, was/desinfecteer je handen regelmatig, denk aan kwetsbare mensen, doe activiteiten het liefst buiten, beperk je contacten tot je eigen sociale bubbel en volg de regels over bijeenkomsten.

“Met deze slimme keuzes leveren (de families van) deze jongeren zo hun bijdrage om verdere stijgingen van besmettingscijfers te beperken. De beste contact tracers zijn immers nog altijd de families zelf”, aldus het Waregemse stadsbestuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier