Stad Waregem en Bataljon Artillerie bezegelen verbroedering met oorkonde

Aan het monument van het Geheim Leger kreeg burgemeester Kurt Vanryckeghem een speciale oorkonde uit handen van Bataljon Artillerie-commandant Quentin Van Kerckhoven. © PN
Redactie KW

Tijdens Heldentrouw, de jaarlijkse herdenking naar aanleiding van de bevrijding tijdens de Tweede Wereldoorlog, hebben de stad Waregem en het Bataljon Artillerie uit Brasschaat de verbroederingsbanden aangehaald.

Aan het monument van het Geheim Leger op de grens tussen Anzegem en Waregem kreeg burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V) zondagmorgen een speciale oorkonde uit handen van Bataljon Artillerie-commandant Quentin Van Kerckhoven. Al 53 jaar heeft Waregem de status van ‘stad met bevoorrechte relaties’ met de legereenheid.

“Daardoor komt er jaarlijks een delegatie van het Bataljon Artillerie langs tijdens Waregem Koerse, de herdenking voor Wapenstilstand en ter gelegenheid van andere vaderlandse plechtigheden”, vertelt verbroederingsvoorzitter Hervé Debouver.

Ook het stadsbestuur koestert de vriendschapsband met het Bataljon Artillerie. “We zijn tevreden dat het stadsbestuur de samenwerking met Defensie kan hernieuwen. Artillerie zet met gerichte acties de Waregemse jeugd aan tot sporten én laat Zonneburcht (de basisschool voor buitengewoon onderwijs, nvdr.) genieten van een uitzonderlijke themaweek”, vult schepen van Jeugd en Onderwijs Jo Neirynck (CD&V) aan, verwijzend naar de jaarlijkse sport- en spelnamiddag die de sportsectie van het leger organiseert voor het secundair onderwijs. (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier