Stad Torhout trakteert met drank en ‘vintekoor’ tijdens nieuwjaarsdrink

Op zondag 6 januari van 11 tot 13 uur op de Markt heeft de traditionele stadstraktatie plaats. Met naar traditie een nieuwjaarsdrink, randanimatie en dit keer een optreden door het Westvlams Gemiengeld Vintekoor onder de leiding van Johan Catteeuw. Dit alles wordt weer gratis aangeboden door de stadskas.

Tijdens de Nacht van West-Vlaanderen was ‘t Westvlams Gemiengeld Vintekoor al in Torhout te gast. © Foto JS

Uiteraard wordt er geklonken op het nieuwe jaar en wensen de aanwezigen elkaar veel geluk en een goede gezondheid toe. Dat gebeurt bij een drankje en een hapje. Er zijn wijn, bier, frisdrank en soep verkrijgbaar en de stedelijke brandweer roostert naar goede gewoonte sprotjes. De ludieke muziek komt van het Westvlams Gemiengeld Vintekoor, dat eerder al in Torhout te gast is geweest, onder meer op de Nacht van West-Vlaanderen in 2011 en tijdens het volksfeest naar aanleiding van het afscheid van Norbert De Cuyper als burgemeester in 2016.

‘t Westvlams Gemiengeld Vintekoor is als grap begonnen, maar heeft intussen vaste voet aan de grond gekregen in de kustprovincie. Frontman Johan Catteeuw bracht al een twintigtal cd’s uit met zijn vrolijke mannenkoor. Hij zingt, schrijft alle teksten en bedenkt de knotsgekke en adembenemende danspasjes voor rijpere mannen, waarmee het gezelschap al menige lach op de gezichten heeft getoverd.

Cheque voor Torretjes

“We hebben droog weer besteld en hopen op een massale opkomst”, zegt schepen van Feestelijkheden Annick Vanderspurt, die de stadstraktatie mee in goede banen leidt. Al zal ze als gevolg van de voorbije verkiezingen op dat moment haar ambt al beëindigd hebben. Pas op 1 juli 2023 wordt ze weer schepen. Tot zolang neemt burgemeester Kristof Audenaert de bevoegdheid feestelijkheden van haar over. De stadstraktatie wordt overigens in niet onbelangrijke mate mogelijk gemaakt dankzij de inzet van de stedelijke feestcommissie en de personeelsleden van de stad die als vrijwilliger actief zijn.

Tijdens de stadstraktatie wordt de opbrengst overhandigd van de drie sinterklaasshows die de stad recent in het cultuurcentrum de Brouckere georganiseerd heeft. Het goede doel was dit keer de autismewerking van de plaatselijke BLO-school De Torretjes. Directeur Kurt Bisschop zal een cheque van om en bij de 1.900 euro in ontvangst mogen nemen. Meer dan de moeite waard! (JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.