Stad Tielt stelt alternatief zomerprogramma voor, heeft nieuw e-loket en schakelt over op ledverlichting

Schepenen Hedwig Verdoodt, Pascale Baert, Joris Vande Vyvere, Grietje Goossens en Vincent Byttebier voor het Tieltse stadhuis. © Wouter Meeus
Wouter Vander Stricht

Het Tieltse schepencollege had heel wat nieuws te melden. Nu Tielt Zomert in het water valt, pakt de stad uit met een alternatief zomerprogramma. Van de coronacrisis is ook gebruik gemaakt om versneld het e-loket in te voeren. En straks begint met aan de eerste fase van de vernieuwing van de straatverlichting. Tegen 2030 moeten alle 4.383 verlichtingsarmaturen vervangen worden. Maar dat gebeurt natuurlijk stap per stap.

Het stadsbestuur wil de Tieltenaars en de inwoners uit de buurgemeenten een leuk vakantiegevoel bieden. Ondertussen wil de stad haar troeven in de picture stellen. Het aanbod moet verschillende doelgroepen aanspreken. Alle info over de beschikbare activiteiten zal vanaf 1 juli de site van de stad raadpleegbaar zijn.

In het aanbod onder meer enkele zoektochten, een bloemenfietstocht langs de mooiste Tieltse tuinen, een fitnesscircuit, nieuwe bewegwijzerde wandelingen in alle deelgemeenten,… En ook om de sfeer van de Tieltse Europafeesten toch wat op te roepen zal er in dat weekend online heel wat te doen zijn.

Op het stadhuis maakte men ondertussen gebruik van de coronacrisis om een en ander versneld door te voeren. Sinds vrijdag 1 mei is het digitaal loket Burgerzaken nog eenvoudiger. Ieder moment van de dag en van gelijk waar kun je jouw burgerzaken nu digitaal afhandelen. Wie al eens wil gaan snuffelen kan dat op www.tielt.be/eloket.

En het stadsbestuur maakt straks ook de belofte waar om alle straatverlichting te vervangen door ledverlichting. Tegen 2030 moet de hele stad voorzien worden van deze energiezuinigere vorm van verlichting. Eerst worden de centra van de deelgemeenten aangepakt. Maar ook de Wingensesteenweg en omgeving, omdat daar nog verlicht wordt met natriumlagedruklampen die straks niet meer beschikbaar zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier