Stad Tielt lanceert eigen app

© (Foto GF)
Redactie KW

Stad Tielt zal begin oktober zijn eigen app ‘Onze Stad App Tielt’ lanceren. Op de app kunnen de Tieltenaren onder meer nieuwtjes, verkeersinfo, de afvalkalender en een e-loket vinden. “Met de app willen we de Tieltenaar verbinden met wat leeft en beweegt in de stad”, stelt het stadsbestuur.

“Het afgelopen jaar is door Lokaal Bestuur Tielt sterk ingezet op de verdere digitalisering van de stedelijke dienstverlening”, klinkt het ook. “De ontwikkeling van een stadsapp past dan ook perfect binnen dat plaatje.” In de gloednieuwe app zullen onder meer alle nieuwtjes uit de stad gepost worden. Wie wil, kan daarvan zelfs een pushmelding ontvangen. Ook artikels uit de lokale pers zullen in de app verschijnen. Net als een overzicht van de verkeershinder in de stad en info over de geplande openbare werken. Ook de afvalophaal- en evenementenkalender krijgt een plekje.

Verder zal het mogelijk zijn om een vraag te stellen aan de stadsdiensten en via het e-loket zal je documenten en attesten kunnen aanvragen. Ook aanwezig: een meldingskaart. Daarbij zal je elke vorm van overlast kunnen melden. Met de ‘Je buurt in kaart’-functie krijg je dan weer een overzicht van de zorgverstrekkers, verenigingen en handelaars in jouw buurt.

De stadsapp kan je gratis downloaden in de Google Play Store en de App Store. (TM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.