Stad Roeselare zet 236 bladkorven bij start van de herst

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Zeker vandaag haalt de herfst uit naar de bomen om hun blaadjes los te laten. De Stad Roeselare bereidt zich alvast voor op de bladerval door de bladkorven uit te zetten.

De bladkorven worden geplaatst op groenzones, langs de straat, in parken en op pleintjes en blijven daar staan tot eind december. Het zijn verzamelkorven voor de bladeren van de stadsbomen op het openbaar domein. Met tuin- en ander afval kunnen particulieren terecht op de recyclageparken.

Dit jaar worden er in totaal 236 bladkorven uitgezet. Ze komen op verschillende locaties waar veel stadsbomen staan en dus ook veel blad valt. De korven worden 2 keer in november en 2 keer in december geledigd. Sluikstort, snoeiafval of ander afval horen niet thuis in de bladkorf. Wanneer er misbruik van de bladkorf wordt vastgesteld, wordt een waarschuwing aan de bladkorf gehangen. Blijft het misbruik aanhouden dan wordt de bladkorf weggenomen.

Bladeren kan je ook zelf verwerken in je compost. Door bladeren met groenteresten te mengen krijg je zeer goede compost om te verwerken in je tuin. Een dikke laag bladeren tussen je planten beschermt ze tegen de vorst tijdens de winter. Voor egels en insecten is een hoop bladeren de ideale plaats om hun winterslaap te houden.

Tijdens de herfstperiode doet de Stad extra inspanningen in kader van de bladval. Verschillende straten en pleinen krijgen extra veegbeurten en ook tijdens het algemeen groenonderhoud van de verschillende wijken is er extra aandacht voor het ruimen van bladeren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier