Stad Roeselare wil meer toestellen repareren

Redactie KW

In het kader van de Klimaatswitch #VANRSL zet de Stad Roeselare zich in om het repareren van toestellen een extra duwtje in de rug te geven. In de overgang naar een meer circulaire economie, is het inzetten op repareren een uiterst belangrijke strategie. In een circulaire economie blijven materialen en producten zo lang mogelijk in de kringloop én worden de grenzen van de planeet gerespecteerd.

De Stad Roeselare neemt deel aan het Europese Sharepair project, waarbij de Stad actief bestaande herstelinitiatieven ondersteunt. Concreet doet ze dit door de bestaande Roeselaarse repair cafés te helpen om hun werking breder uit te dragen en hen in Covid-tijden een digitaal alternatief te bezorgen. Dit digitaal platform heet Repair Connects en is een matchmaking tool om mensen met defecte producten te koppelen met vrijwillige herstellers in de buurt.

Met de sensibiliseringscampagne Recht op Repareren schuift Repair & Share VZW verschillende strategieën naar voren om repareren toegankelijker te maken. Ze wil ervoor zorgen dat het voor zowel de consument als producent een evidentie wordt om te herstellen in plaats van weg te gooien. Verschillende organisaties schaarden zich reeds achter de campagne, maar Roeselare neemt nu hierin het voortouw en besliste om, als eerste Stad, zich ook partner te maken van de campagne.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.