Stad Roeselare wil bewoners van Rumbeke stimuleren om te renoveren

Op de foto Anneleen Vancollie van KBC, Alex Polfliet van Zero Emissions Solution, Laurent Dewilde van Impact vzw en burgemeester Kris Declercq. (foto SB) © Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Samen met het partnerschap Beter Renoveren, wil de Stad Roeselare het aantal woningrenovaties in Rumbeke aanmoedigen en faciliteren.

“Woningen spelen immers een grote rol in de totale CO2-uitstoot in Roeselare en die moet omlaag als we samen de Roeselaarse klimaatdoelstellingen willen behalen”, aldus burgemeester Kris Declercq.

Beter Renoveren is een initiatief van KBC, Zero Emission Solutions en Impact vzw. Doelstelling van dit initiatief is om de drempel naar renovatie voor individuele particuliere gezinnen te verlagen door een volledige ontzorging en begeleiding door experten tijdens hun renovatietraject. Een eerste piloot gaat door in deelgemeente Rumbeke.

One-stop-shop start met gratis energiescan

Het is niet steeds eenvoudig om je woning energiezuinig te maken. Wanneer je samen met Beter Renoveren op renovatiereis vertrekt, staat men voor je klaar tijdens elke stap van je project en helpt men je om de juiste aannemers én premies te vinden. Zo helpt de Stad via de one-stop-shop van Beter Renoveren de inwoners van Rumbeke om hun woning comfortabeler, zuiniger en future-proof te maken. Specialisten met kennis van zaken nemen je woning vrijblijvend onder de loep en stellen een renovatieplan op maat voor.

De renovatiereis start met een vrijblijvende gratis energiescan met een renovatierapport als resultaat. Naast dit rapport krijg je specifieke en gebudgetteerde renovatietips én kan je meteen offertes aanvragen. Deze renovatietips geven je informatie over de meest zinvolle en energiebesparende renovaties voor jouw specifieke woning. Daarnaast ontvang je een overzicht van premies, financieringsmogelijkheden via een groene lening en de terugverdientijd van investeringen.

Geïnteresseerd? Surf dan snel naar het platform Beter Renoveren en vraag jouw gratis energiescan aan!

De voordelen van renoveren

De renovatie van je woning heeft heel wat voordelen. Eerst en vooral is een goed geïsoleerde en geventileerde woning veel comfortabeler om in te leven. Je hebt minder last van vocht, je woning blijft koeler in de zomer en in de winter is het binnen heerlijk warm. Daarnaast doet een goed geïsoleerde woning je energiefactuur fors dalen. Met een goede isolatie en een zuinige verwarmingsinstallatie bespaar je al snel meer dan 1.000 euro per jaar. Naast de besparing op je energiefactuur, stijgt ook de waarde van je woning. Ten slotte is renoveren ook goed voor het klimaat. Minder energie verbruiken betekent ook minder CO2-uitstoot. Dat is belangrijk in de strijd tegen de klimaatopwarming. Met het plaatsen van zonnepanelen of een warmtepomp verklein je nog extra je ecologische voetafdruk!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier