Stad Roeselare voorziet studeerplekken met afstandsregels tijdens komende examenperiode

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

In Roeselare denken ze ook aan de studenten in de komende blok- en examenperiode. Er zijn op verschillende plaatsen studeerplekken voorzien, met aandacht voor de afstandsregels.

Studenten die niet thuis of in onderwijsinstellingen kunnen studeren mogen weer in openbare ruimtes blokken. Die ‘silent places’ mogen van de Nationale Veiligheidsraad opnieuw georganiseerd worden als de regels rond social distancing gerespecteerd worden.

Ook stad Roeselare maakt het mogelijk om samen te blokken. Net zoals de voorgaande jaren organiseert de stad opnieuw ‘samen studeren’. Dit is een goede samenwerking met de jeugdraad, ARhus, teleblok en de stad om locaties te voorzien waar studenten samen kunnen studeren.

“We hebben begrip om de groepsdynamica te respecteren maar vragen ook duidelijk om individuele verantwoordelijkheid op te nemen voor wie hieraan deelneemt. Analyseer je eigen situatie, maak ruimte voor degene die in een moeilijke thuissituatie zit om ongestoord te studeren. Dit initiatief blijft als kans voor de jongeren die er nood aan hebben”, horen we van schepen van Jeugd Dirk Lievens.

Veiligheid van de studenten

Om in deze blokperiode tegemoet te komen aan studenten die geen passende studieomgeving hebben, worden opnieuw studieruimtes ter beschikking gesteld. “De locaties die we ter beschikking stellen moeten voldoen aan de coronamaatregelen. Alles staat in het teken van de veiligheid van de studenten. We bieden blokplaatsen aan vanaf 21 mei tot eind juni in de conferentiezaal van Schiervelde, in De Spil en in ARhus (vanaf 25 mei)”, verduidelijkt Tom Vandenkendelaere, schepen van Onderwijs.

Solidariteit

De algemene norm blijft thuis studeren of in de eigen contactbubbel. Er wordt gevraagd om solidair te zijn met studenten die geen passende studie-infrastructuur hebben en geen plaats in te nemen in de studielocaties als die niet strikt noodzakelijk is.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.