Stad Roeselare voorziet jaarlijks klein miljoen euro voor onderhoud voetpaden

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Ieder jaar krijgt de stad meer dan 300 meldingen van gevaarlijke of kapotte voetpaden. Om die aan te pakken is er een budget van een klein miljoen euro voorzien.

“In het coronajaar was wandelen een must en toen viel het ons op dat bepaalde voetpaden er niet bijster goed bijlagen”, aldus Steven Dewitte (Groen). “De tand des tijd en vooral ons Belgisch klimaat is niet altijd ‘voetpad-vriendelijk’. Ook op sociale media hoef je niet lang te surfen voor je een opmerking hieromtrent tegenkomt, een terechte ergernis bij vele burgers.”

“We weten dat iedere straat periodiek een opkuisbeurt krijgt, maar wat met voetpaden in gevaarlijke of slechte toestand? Wordt er na een melding ter plaatse door de diensten geïnspecteerd? Wordt dit geïnventariseerd? Is er een budget voorzien om dit in spoed aan te pakken? Bij heraanleg van wegen worden ook de voetpaden vernieuwd, maar op veel plaatsen is dat te lang wachten. Vooral de minder mobielen ondervinden daar de last van. Is er naast het opvolgen van de meldingen ook een uitgewerkt plan om de voetpaden op punt te houden?”

Schepen Griet Coppé: “Alle meldingen worden geregistreerd, het gaat om 300 à 350 meldingen per jaar. Die nemen we allemaal serieus en we proberen snel te antwoorden. We voorzien ook budget. Voor herstel gaat het jaarlijks om 430.000 euro. Voor nieuwe voetpaden gaat het jaarlijks om 400.000 euro, dat komt neer op een klein miljoen per jaar.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier