Stad Roeselare trapt buitenspeelseizoen af op 21 april

© Stefaan Beel
© Stefaan Beel
Redactie KW

De eerste woensdag na de paasvakantie wordt voor alle kinderen opnieuw hét hoogtepunt van het jaar om buiten te ravotten. De voorbije jaren riep stad Roeselare op om massaal speelstraten aan te vragen en speelactiviteiten te organiseren. Door de coronapandemie is dat dit jaar helaas niet mogelijk.

Per lagere school verdeelt Roeselare namelijk een ‘Beire Pretpakket #VANRSL’ vol gadgets waarmee kinderen op school massaal buiten kunnen spelen. Zo hoopt de stad dat de scholen hun speeltijd extra lang laten duren.

Mobiele speelprikkels in Roeselare

Tijdens de zomer reizen er vier containers (bouw, sport, circus en ‘later als ik groot ben’) rond in Roeselare en de deelgemeentes De container blijft telkens drie weken staan om dan door te reizen naar een volgende buurt.

Pannasoccer is een technisch voetbalspel gespeeld in een ronde of ovale constructie. Het opzet is om via de wanden en liefst nog door de benen van de tegenstander (panna) een doel te scoren. Tussen april en oktober reizen er telkens twee pannavelden rond in Roeselare en de deelgemeenten. Het pannaveld blijft telkens twee weken staan. Daarna verhuist het naar de volgende bestemming.

Op de vernieuwde speelkaart #VANRSL vind je alle speellocaties en heb je meteen ook een handig overzicht van alle speelmogelijkheden. De vernieuwde speelkaarten worden tegen de buitenspeeldag verdeeld in alle lagere scholen en kunnen opgehaald worden in het Vrijetijdspunt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier