Stad Roeselare op zoek naar reuzendragers

© www.reuzeninvlaanderen.be
Redactie KW

Stad Roeselare is dringend op zoek naar vrijwilligers die de schouders onder de reuzenfamilie willen zetten. Letterlijk dan, want de stad is op zoek naar reuzendragers en reuzenduwers.

De reuzenfamilie wil graag mee de stad doen bruisen door af en toe eens in het straatbeeld te verschijnen. Om ze hierin te helpen is men in Roeselare , via de vereniging Reusselaere, op zoek naar reuzendragers en reuzenduwers.

Reuzenfamilie

Achter iedere reus zit een enthousiaste groep mensen: vriendengroepen, wijkcomités, bedrijven of gilden… Hun reus toont wie ze zijn en waarvoor ze staan. Graag pakken ze er dan ook mee uit tijdens evenementen, wijk- of dorpsfeesten of kermissen…De Roeselaarse reuzenfamilie telt 18 leden. Deze reuzen staan al enkele jaren mooi en eenzaam te wezen in DIPOD , de technische stadsdiensten aan de Hoogleedsesteenweg in Roeselare. De huidige generaties hebben deze reuzen wat uit het oog verloren en daar wil de stad graag verandering in brengen. Een eerste publiek optreden van een aantal reuzen is gepland voor 24 juni met de opening van het Batjesweekend in Roeselare.

Zin gekregen om een reuzendrager te worden? Surf dan naar http://www.bieterf.be/projecten/neuzen-naar-reuzen voor meer info of solliciteer via john.huvaere@telenet.be (EBRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.