Stad Roeselare houdt grote lenteschoonmaak in het hart van de stad

De ‘mooimakers’ van Roeselare© Marc Wallican
De ‘mooimakers’ van Roeselare© Marc Wallican
Redactie KW

In de periode tussen maart en mei wordt dit jaar werk gemaakt van een opfrissing van het stadscentrum. Daarbij investeert de Stad in de aantrekkelijkheid van haar kernwinkelgebied. De werken tijdens de Grote Lenteschoonmaak zijn een voorbode op de grondige herinrichting van de Jan Mahieustraat en het verkeersvrije deel van de Ooststraat en de Vlamingstraat in 2022.

Starten doet Roeselare met een grote zwerfvuilopruimactie in het weekend van 20 en 21 maart. Samen met de Mooimakers #VANRSL gaan Roeselaarse gezinnen in hun eigen bubbel de strijd aan tegen het zwerfvuil in de straten van Roeselare. Ook door de stadsdiensten wordt extra aandacht besteed aan het proper houden van de winkelstraten.

In mei wordt gestart met een graduele vervanging van alle straatvuilnisbakken door nieuwe design-vuilnisbakken. Later op het jaar worden daar nog 12 compacterende vuilnisbakken aan toegevoegd. Ook aan sensibilisering wordt gedacht. Zo wordt eind maart naast enkele rioolputjes opnieuw het logo ‘Hier begint de zee. Niets ingooien aub’ aangebracht. Die boodschap moet verhinderen dat mensen er hun sigarettenpeuken of ander afval in werpen.

Met de acties van deze Grote Lenteschoonmaak wil de Stad Roeselare haar kernwinkelgebied nog aantrekkelijker maken. Het Kernplan 2 voor 2020-2025 bundelt alle initiatieven die zorgen voor een aangename winkelwandelstad

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.