Stad restaureert schutterstoren Koude Keuken

De restauratie werd na de recente voorjaarsstormen een prioriteit. © (foto WK)
Redactie KW

De vijftig jaar oude schutterstoren in de Koude Keuken in Sint-Andries wordt eindelijk grondig gerestaureerd. Door de recente voorjaarsstormen dreigden er stukken naar beneden te vallen en werd de restauratie plots een prioriteit.

“Eigenlijk had dit al veel langer moeten gebeuren”, zegt schepen Franky Demon (CD&V). “De rest van de sportsite zal ook nog onder handen genomen moeten worden, maar de restauratie van de schutterstoren kon echt niet langer op zich laten wachten. De veiligheid kwam hier in het gedrang.” Later zouden volgens Demon onder meer ook de kleedkamers en cafetaria in het sportcomplex nog vernieuwd worden. “We willen van de Koude Keuken een bredere sportsite maken, die opnieuw de tand des tijds kan doorstaan. Nu is het complex echt verouderd”, klinkt het.

Bij de schuttersgilde Heerlijkheid van Tilleghem, die heel vroeger in het Boudewijnpark zat, zijn ze alvast blij dat de toren nu eindelijk wordt aangepakt. “Stad Brugge levert een grote inspanning om dit volkse erfgoed te redden, en daar zijn we de stad zeer dankbaar voor. Overal elders in Vlaanderen, verdwijnen of sluiten schutterstorens omdat ze in een slechte staat verkeren”, aldus Iwan Vandewalle.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier