Stad profileert zich als ideale plaats voor een staycation met ‘Gistel à la carte’

Gistel profileert zich als toeristische hotspot. (foto TVA)
Redactie KW

‘Gistel à la carte’. Zo heet de gloednieuwe en frisse toeristische brochure waarmee de stad zich deze zomer wil profileren als prima bestemming voor een staycation. “Gistel is een ideale uitvalsbasis voor zowel de kust als de Westhoek”, stellen schepen Bentein en diensthoofd Toerisme Els Bonte.

‘Gistel à la carte’ wordt op 15.000 exemplaren gedrukt en is in eigen stad verkrijgbaar bij infopunten de Oostmolen, Zomerloos, Ghistelehof en Godelievemuseum. Belangrijker nog is dat het boekje ook in de randgemeenten en in Ieper en Poperinge in de Westhoek te vinden is. Een slimme zet, zeker nu veel Belgen voor een vakantie in eigen land opteren. “Het is de eerste keer dat we alle initiatieven, activiteiten, wandel- en fietstochten, horeca-adresjes en trekpleisters bundelen in één enkele brochure”, zegt toerismeschepen Ann Bentein (Open Vld). Gistel is al langer opgenomen in de toeristische regio Brugse Ommeland, maar meer dan ooit wordt de stad als alternatieve uitvalsbasis voor de kust en Westhoek naar voren geschoven. “Wie wil ontsnappen aan de drukte aan zee of een zijsprong wil maken vanuit de Westhoek, is in Gistel aan het juiste adres. Onze centrale ligging in het Oostendse hinterland is een zeer sterk punt.”

“Onze stad telt ongelooflijke troeven op vlak van fietsen en wandelen denk maar aan klassiekers als de Groene 62 en de vaart Plassendale-Nieuwpoort”, gaat diensthoofd Els Bonte door. “Heel de zomer worden nieuwe of vernieuwde recreatieve activiteiten gelanceerd. Denk maar aan de nieuwe fietsroute Polderrand in samenwerking met Westtoer en Jabbeke, Oudenburg, Zedelgem en Ichtegem. Half juli zijn we ook klaar met een gloednieuwe kunstenfietsroute langs lokale kunstgalerijen, beeldentuinen en publieke kunstwerken. In samenwerking met Greenlane Adventure worden ook themafietstochten ontwikkeld die vertrekken uit de deelgemeenten. Tegen 1 augustus staan historische wandelingen op het programma met pittige anekdotes als begeleiding. Tot slot is er in juli en augustus voor de kinderen een Disney-zoektocht rond de bibliotheek.”

Musea heropenen

Extra interessant: de heropening van trekpleisters als de Oostmolen, die tijdens de vakantie dagelijks bezoekers verwelkomt tussen 14 en 18 uur met uitzondering van de donderdag. Op woensdag- en zondagnamiddag zwaaien ook de deuren terug open van wielermuseum De Gistelse Flandriens en Heemkundige Kring Gestella. Het Godelievemuseum is weer open tot en met woensdag 30 september tussen 14 en 17.30 uur.

Openluchtfilms

Tot slot sluit Gistel zich aan bij de provinciale campagne ‘Ik zomer West-Vlaams’, die loopt van 10 juli tot en met 31 oktober. “Dit vult het bestaande aanbod verder aan met nieuwe activiteiten in alle deelgemeenten”, vervolgt Bentein. “Openluchtfilms, picknicken, kunst, voordrachten en optredens staan gepland. Een aangepaste en breed beschikbare brochure zal binnenkort beschikbaar en downloadbaar zijn.” Tot slot: post een toffe foto van een belevenis of activiteit in Gistel met de hashtags #gisteldichtbijjou en #gisteldichtbijtoerisme, en maak kans op een waardebon. (TVA)

Alle info en downloadbare brochures: www.gistel.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier