Stad Poperinge voorziet een mondmasker voor elke inwoner

© Getty Images
Redactie KW

Vanaf 4 mei is een mondmasker verplicht als je het openbaar vervoer neemt en sowieso aanbevolen als je op straat komt. Stad Poperinge bundelde de krachten met een aantal andere gemeenten om mondmaskers voor al haar inwoners aan te kopen.

Een aantal steden en gemeenten in de Westhoek en elders in West-Vlaanderen bundelden de krachten om samen mondmaskers voor hun inwoners te kopen. In totaal worden zo bijna 262.000 mondmaskers aangekocht voor 17 gemeentes. De gemeentes kunnen rekenen op een financiële bijdrage van de provincie.

“De mondmaskers voldoen aan de richtlijnen van de FOD Volksgezondheid en de zogenaamde ANFOR-richtlijnen. Ze zijn van katoen, tweelagig en je kunt er een filter insteken. Poperinge bestelde in totaal 30.000 stuks. Voor elke inwoner een mondmasker, waarvan de stad de kosten voor zich neemt. In het totale aantal zit een buffer voor de leerkrachten en de zorgsector”, zegt burgemeester Christof Dejaegher (CD&V).

Door de groepsaankoop konden de 17 gemeentes een scherpere prijs en betere leveringsdatum bekomen. De mondmaskers worden binnen een kleine drie weken verwacht. De stad werkt momenteel de praktische uitvoering van de bedeling nog uit. Preciezere communicatie daarover volgt later. (AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.