https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Stad Oudenburg verkoopt hotel op site Abdijhoeve

Schepenen Stijn Jonckheere, Tahira Malik, Gino Dumon, gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert en burgemeester Anthony Dumarey.©Laurette Ingelbrecht. LIN
Schepenen Stijn Jonckheere, Tahira Malik, Gino Dumon, gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert en burgemeester Anthony Dumarey.©Laurette Ingelbrecht. LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

De verkoop van de hotelvleugel van de Abdijhoeve, goed voor 750 m², wordt voorgelegd op de gemeenteraad op woensdag 16 december. “Er zijn al verschillende geïnteresseerden die aangeven hebben het gebouw te willen kopen en het een publiek karakter geven met respect voor de eigenheid van de site”, licht burgemeester Anthony Dumarey toe. De vraagprijs bedraagt 500.000 euro.

“Het gebouw bevindt zich in zeer slechte staat”, stelt burgemeester Anthony Dumarey (Open VLD) “Er werd wel gekeken om de totaal verloederde hotelvleugel een functie te geven binnen de plannen van de stad. Dit was verre van een gemakkelijke denkoefening en we kwamen uiteindelijk tot de vaststelling dat dit stuk van het gebouw inpassen in de plannen quasi onhaalbaar is zonder heel grote bijkomende investeringen . Een voorbeeld, een openbaar bestuur is verplicht om de toegankelijkheid in de publieke gebouwen te garanderen. Voor de hotelvleugel betekent dit dat er een lift van enkele tienduizenden euro’s zou moeten worden geïnstalleerd.”

Vraagprijs 500.000 euro

“In dezelfde periode werd de stad gecontacteerd door verschillende geïnteresseerde investeerders”, aldus burgemeester Anthony Dumarey. “Ze hebben zeer mooi uitgewerkte ideeën omtrent kantoren, de mogelijkheid van een dienstengebouw en kantoorruimtes voor vrije beroepen en dergelijke meer. Deze vorm van publiek-private samenwerking is uitermate interessant voor de stad.”

Met het budget van de verkoop van het hotel zou de stad de Arnolduszaal renoveren, het binnenplein aanleggen en de parking aan de Abdijhoeve, goed voor een 50-tal personenwagens, op een ecologische manier aanleggen. “ De Arnolduszaal is aan renovatie toe. Er zijn problemen met het dak, de sanitaire unit is aan vernieuwing toe en in de veranda, die dateert uit de jaren 80, regent het binnen. We opteren dan ook om de veranda af te breken en op de plaats een nieuwe uitbouw te voorzien.

“We voorzien de verkoop in het eerste kwartaal van 2021. Bij de verkoop zal als voorwaarde worden opgenomen dat de eigenheid en uitzicht van het gebouw bewaard moet blijven zodat de site blijft zoals ze op vandaag bestaat”, zegt de burgemeester nog.

Wellness en zwembad

Het achterste gedeelte van de Abdijhoeve, voordien de wellness en het zwembad van het vroegere hotel Abdijhoeve, blijft eigendom van de stad. “Dit stuk gebouw wordt mee opgenomen in het project T.OP Kustzone waarbij een panel van experts zal nadenken over de invulling van het stadscentrum voor de komende decennia. Dit panel zal een voorstel doen voor de beste invulling van dit stuk gebouw in samenspraak met de inwoners van onze stad en de gemeenteraad”, besluit burgemeester Anthony Dumarey.

Intussen legt men de laatste hand aan het kaleien van de gevel van de beschermde hoeve. (LIN)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.