Stad Oostende zet strandredders in vanaf 27 juni

© belga
Redactie KW

Stad Oostende heeft beslist om samen met de andere kustgemeenten strandredders in te zetten vanaf zaterdag 27 juni. Door de coronamaatregelen is voorlopig nog geen strandrecreatie toegelaten.

Mensen mogen nog niet zonnebaden op het strand of baden in het zeewater. Normaal zijn de strandredders in Oostende al paraat tijdens de verlengde weekends in mei, maar daar is dit jaar uiteraard geen sprake van.

Actieplan op komst

Stad Oostende besliste samen met de andere kustgemeenten om vanaf 27 juni opnieuw redders en EHBO-posten te voorzien. Uiteraard op voorwaarde dat strandrecreatie dan toegelaten is door de Nationale Veiligheidsraad. De stad-aan-zee wil zoveel mogelijk mensen op een veilige en aangename manier verwelkomen. De werkgroep ‘Zomer 2020’ werkt verder aan een actieplan waarbij strandrecreatie en toerisme verzoend zullen worden met veiligheid en volksgezondheid.

Stad Oostende overlegt verder met IKWV om afspraken te maken hoe de strandredders zelf in veilige omstandigheden kunnen werken en welke persoonlijke beschermingsmaterialen er nodig zijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten