Stad Oostende promoot uitgaan met #ikgauitinoostende en grote wedstrijd

Schepen Maxim Donck, Anja Snauwaert van Copador, schepen Charlotte Verkeyn en Arnaud Germonprez van Copador. © GLO
Gillian Lowyck

Heel wat horecazaken openden na de lockdown weer de deuren. Om bezoekjes aan de horeca extra te stimuleren, pakt de stad uit met de campagne #ikgauitinoostende. Daarnaast is er ook een hoffelijkheidsakkoord tussen uitgaansbuurt, stad Oostende en de lokale politie.

Het Economisch Huis lanceert nu een eerste actie om de uitgaansbuurt te stimuleren. “Mensen die tijdens het eerste openingsweekend van de horeca – vrijdag 12, zaterdag 13 of zondag 14 juni – een bezoekje brengen aan hun favoriete Oostendse hotel, restaurant of café, kunnen winnen”, zegt schepen Charlotte Verkeyn. “Wie een foto neemt van hun bezoek kan deze delen op sociale media met de hashtags #wezienwereopen, #ikgauitinoostende en #ikkkoopinoostende. De leukste foto’s maken kans op één van de honderd Restocheques, ter waarde van 25 euro. Met zo’n cheque kan je in een Oostends restaurant gaan eten.”

Alles coronaproof

“Het is belangrijk dat mensen opnieuw de stap durven zetten naar de horeca. Met het Economisch Huis proberen we die klanten dan ook te stimuleren. Bovendien zijn onze ondernemers goed voorbereid en hebben ze er alles aan gedaan om hun zaak veilig en volledig coronaproof te maken.”

De uitbaters van de horecazaken in de Langestraat hebben samen met stad Oostende en de lokale politie overlegd over de veilige heropstart van de horeca. Het resultaat is een ‘hoffelijkheidsakkoord’. Stad Oostende ondersteunt de uitbaters ook bij hun communicatie met de cafébezoekers.

Sluiten om 1 uur

De horeca-uitbaters van de Langestraat zullen de noodzakelijke ontsmettingsmiddelen voorzien en hun personeel goed informeren over de regels. In alle cafés zullen klanten hun laatste bestelling kunnen plaatsen om 00.30 uur en zal om 00.45 uur de muziek worden uitgezet. Op die manier kan iedereen zeker tegen de sluitingstijd de zaak verlaten. Ook met de nachtwinkels werd afgesproken dat ze tussen 00.30 en 01.00 uur geen alcohol meer zullen verkopen.

In de cafés en in het straatbeeld zullen affiches uithangen met daarop de belangrijkste afspraken. De lokale politie zal de uitbaters ondersteunen bij de naleving van de regels en extra controleren. Wie het te bont maakt, riskeert een boete, een bestuurlijke aanhouding of indien nodig zelfs een plaatsverbod voor de uitgaansbuurt.

“De politie zal aanwezig zijn op het terrein, zowel in burger als in uniform. We zullen de mensen vriendelijk attent maken op de afspraken. Tegen wie hardleers is, zullen we streng optreden”, geeft korpschef Philip Caestecker nog mee.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.