Stad Oostende herdenkt vissers en zeelieden via Facebook live

Ook dit jaar kan de traditionele Visserhulde niet met publiek doorgaan. (archieffoto 2019)©KURT DESPLENTER BELGA
Ook dit jaar kan de traditionele Visserhulde niet met publiek doorgaan. (archieffoto 2019)©KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

Door de coronamaatregelen kan de traditionele Vissershulde op paasmaandag ook dit jaar niet doorgaan zoals normaal: een druk bijgewoonde herdenkingsmis en bloemlegging waar heel wat familieleden, verenigingen en overheden aan deelnemen. Stad Oostende wil echter ook tijdens deze moeilijke periode haar helden van de zee herdenken. Daarom werd beslist om opnieuw een beperkte plechtigheid te organiseren op maandag 5 april om 11 uur. De plechtigheid zal live te volgen zijn via de facebookpagina van de stad.

Tijdens het herdenkingsmoment zal een klaroenblazer van de Koninklijke Stadsharmonie de Last Post blazen. Daarna wordt aan het Monument der Zeelieden een bloemenkrans gelegd door een beperkte delegatie van Stad Oostende. Dit monument is een eerbetoon aan de vissers, scheepsjongens, matrozen en soldaten die hun leven lieten op zee. Het is een ontwerp van beeldhouwer Willy Kreitz en werd opgericht in 1953 op de plaats waar vroeger de eerste Oostendse vuurtoren stond.

Facebook live

Samenscholingen zijn nog steeds niet toegelaten en fysiek contact met anderen vermijden, blijft belangrijk. Stad Oostende vraagt daarom aan de Oostendenaars om niet naar het Zeeheldenplein te komen om het herdenkingsmoment bij te wonen.

De plechtigheid zal wel live te volgen zijn via de facebookpagina van de stad: www.facebook.com/stadaanzee . Op die manier kan wie dat wil van thuis uit toch de plechtigheid meevolgen en eer betuigen aan zij die het leven lieten op zee. Het filmpje zal nadien ook op de facebookpagina geplaatst worden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.