Stad Oostende breidt het aanbod voor dak- en thuislozen uit omwille van vrieskou

Stad Oostende breidt het aanbod voor dak- en thuislozen uit omwille van vrieskou © Image Source Getty Images
Redactie KW

De vrieskou is in het land, ook overdag vriest het. Stad Oostende heeft daarom het aanbod voor dak- en thuislozen uitgebreid tot en met zondag 18 december.

Het Doorgroeihuis heeft zijn capaciteit vergroot naar 35 bedden. Straathoekwerk is gestart met avondrondes om mensen die ’s nachts in de openbare ruimte verblijven aan te spreken en hen zo veel mogelijk door te verwijzen naar het Doorgroeihuis en/of de meeste gepaste zorg.

Inloopcentrum Kwiedam breidt de openingstijden uit vanaf dinsdag 13 december tot het einde van de winter, met uitzondering van 22 december tot 2 januari. Kwiedam is vanaf nu open op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 11 tot 17 uur. Op vrijdag 16 december en vrijdag 30 december zijn de mensen welkom in het instuif van Straathoekwerk van 15 tot 17.30 uur.

“Niemand zou op straat hoeven slapen, daarom zet stad Oostende tijdens deze koude dagen in op extra opvang en plaatsen om op te warmen voor wie dat wenst. Ook zij die een slaapplaats weigeren, laten we niet in de steek”, zegt schepen van Welzijn en Zorg Natacha Waldmann. “Het straathoekwerk draait nu op volle toeren om zo goed als mogelijk iedereen te bereiken. Ook wie geen dak boven het hoofd heeft, heeft recht op een menswaardige aanpak.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier