Stad Nieuwpoort en handelsvereniging Verenigd Nieuwpoort Bad uiteen

© PBM
Redactie KW

Het stadsbestuur van Nieuwpoort werkt niet langer samen met de handelsvereniging Verenigd Nieuwpoort Bad. VNB organiseert jaarlijks een aantal activiteiten ter ondersteuning van de lokale handelaars, waaronder de gekende Sint-Bernardusfeesten.

Hiervoor kan de vereniging rekenen op het stadsbestuur als loyale partner en de stad is sedert enkele jaren ook verantwoordelijk voor de programmatie en financiële ondersteuning van de Sint-Bernardusfeesten. De overlegmomenten tussen de stad en het bestuur van de handelsvereniging verliepen echter telkens moeilijk en chaotisch en sluitende afspraken werden genegeerd. Kortom: van een goede samenwerking met het huidige VNB-bestuur is geen sprake meer.

De leden van de vereniging kregen van hun bestuur tot tweemaal toe een schrijven waarin laatdunkend werd gesproken over de samenwerking met en de houding van het stadsbestuur tegenover hun initiatieven. Door deze berichtgeving aan de leden heeft de handelsvereniging zich volgens burgemeester Geert Vanden Broucke buitenspel gezet en daarom ook dat het stadsbestuur de samenwerking heeft stopgezet.

De vereniging krijgt geen toelating meer om nog evenementen te organiseren op het openbaar domain van de stad. De Sint-Bernardusfeesten, die dit jaar 50 jaar bestaan, komen niet in het gedrang en de dienst toerisme van de stad zal een programma uitwerken waar de lokale handelaars centraal zullen staan en waar iedereen zijn gading zal vinden.

(PBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier