Stad Menen schenkt 7.000 euro aan Rode Kruis om overstroomde gebieden mee opnieuw te bouwen

© BELGA
Redactie KW

De Stad Menen zal 7.000 euro overmaken aan het fonds van het Rode Kruis om de overstroomde gebieden in Wallonië te steunen. Dat heeft het college van burgemeesters en schepenen deze week beslist.

Iedereen is zwaar onder de indruk en heel hard geschrokken van de niet te over ziene schade die grote delen van Wallonië na het noodweer van midden juli opliepen. Het waren apocalyptische beelden die we allemaal te zien kregen op zowel TV, sociale media en in de kranten. Een drama waarbij duizenden mensen hun hele hebben en houden kwijt speelden

“Gelukkig ontstaan meteen ook solidariteitsacties om de getroffen streken er weer bovenop te helpen”, zegt schepen Herman Ponnet (Vooruit). “ Met de stad Menen schenken wij daarom 7.000 euro aan het Rode Kruis. Het mag niemand verbazen dat we dit doen. Vanuit onze stedelijke Wereldraad ligt onze focus vaak op noord-zuidproblematieken, maar we werken bijvoorbeeld ook rond fairtrade en we ondersteunen lokale, humanitaire acties. Zo steunden we recent nog een actie om covid-19-besmetting bij daklozen te bestrijden. Wat we nu doen is een heel normale zaak.”

“Het is op verschillende fronten een verschrikkelijk jaar geweest”, knikt ook burgemeester Eddy Lust (Open VLD). “Als samenleving moeten we in dergelijke, moeilijke tijden onze solidariteit, onze menselijkheid laten spreken. Dat geeft hoop voor de toekomst. Inwoners die ons goede voorbeeld willen volgen, kunnen terecht bij de officiële solidariteitscampagne van het Rode Kruis.” (WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier