Stad Menen en GO Mandel-Leie voortaan partners op Rito Site

De herbestemming van de Rito Site werd voorgesteld door Marc Casteleyn, Jan Buyl, Wouter Van Hoorne, Diter Den Baes, Emmy Leleu, Geert Oppeel en schepen Tom Vlaeminck. © CR
Redactie KW

De site Rito in de Yvonne Serruysstraat in Menen waar tot voor kort de VDAB-werkwinkel en de houtafdeling van de Grenslandscholen Menen-Wervik gevestigd was, heeft een nieuwe bestemming gekregen.

Op de site Rito vinden de stad Menen, het Centrum Leren en Werken en de CVO-talencampus elkaar. In de gebouwen waar de VDAB gevestigd was, wordt overdag Nederlands voor Anderstaligen gegeven. ‘s Avonds is er les Nederlands voor Anderstaligen, Engels, Frans, Spaans en Italiaan. In een deel van de vroegere werkplaatsen krijgen de leerlingen van het Centrum Leren en Werken of het vroegere Deeltijds Leren les. Er worden opleidingen Hout, Bouw, Elektriciteit en PC Technieken gegeven.

In het andere deel van de werkplaatsen zal vanaf december 2015 de schrijnwerkerij van de Technische Dienst van de Stad Menen onderdak vinden. “Een deel van de site Gaselwest waar nu de schrijnwerkerij gevestigd is moet gesaneerd worden. Dat betekent dat die gebouwen afgebroken moeten worden. We waren op zoek naar een nieuwe tijdelijke locatie. Als het schepencollege en de gemeenteraad dit goedkeuren dan nemen we met de technische dienst hier onze intrek.” , geeft schepen Tom Vlaeminck (Open VLD) nog mee.

(CR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier