Stad lanceert hulplijn Oudenburg Helpt

Redactie KW

Veel mensen zijn momenteel geïsoleerd en hebben nood aan iemand die hen helpt met boodschappen of een fijne babbel. Daarom gaat de stad de gratis samenwerking aan met vrijwilligersplatform Give a Day.

Elke stad, gemeente en organisatie zoeken in deze coronacrisis naar oplossingen om hulpvragen goed te kunnen beantwoorden. “Veel mensen zijn momenteel geïsoleerd en hebben nood aan iemand die hen helpt met boodschappen of een fijne babbel. Daarom gaat de stad de gratis samenwerking aan met vrijwilligersplatform Give a Day”, legt schepen van Volksgezondheid en Sociale Zaken Romina Vanhooren uit.

“Wees solidair”

“De vele maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben een grote impact op veel mensen”, aldus Romina Vanhooren. “De meest kwetsbare groepen zijn ouderen en mensen met een zwakke gezondheid. Door de maatregelen, zoals het bezoekverbod in woonzorgcentra en de vele gesloten voorzieningen, kunnen zij hulp goed gebruiken.”

“Het Oudenburgse stadsbestuur roept zijn inwoners op om solidair te zijn en te helpen waar mogelijk. Een boodschap doen, maaltijden rondbrengen, eens telefoneren met een oudere persoon die bijvoorbeeld alleen thuis zit, de hond uitlaten, kunnen al veel oplossen.”

Oudenburg Helpt

“Stad Oudenburg lanceert daarom de website www.oudenburg.be/oudenburghelpt om de Oudenburgenaar bij te staan in deze coronacrisis. Dit is een verlengstuk van ons noodteam sociale hulpverlening dat 7 dagen op 7 bereikbaar is van 9 tot 18 uur op 059 40 19 95″, voegt burgemeester Anthony Dumarey er aan toe.

“Dankzij het centraal platform Oudenburg Helpt kunnen we alle vragen en ideeën centraliseren en de vrijwillige hulp zo goed mogelijk organiseren. Via dit platform kunnen ook vrijwilligers die zich hiervoor willen inzetten, in verbinding gebracht worden met de noden die er zijn. Iedereen die wil helpen, kan mailen naar socialehulplijn@oudenburg.be“, legt Romina Vanhooren nog uit. (LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.