Stad lanceert arbeidspact om meer Oostendenaars aan het werk te krijgen

Redactie KW

Stad Oostende, het Economisch Huis, projectvereniging Perspectief en de VDAB slaan de handen in elkaar en stellen een arbeidspact voor. Er zijn meer dan 3.000 werkzoekenden in Oostende en zo’n 1.000 vacatures die niet ingevuld raken. Met dertig concrete acties willen ze de werkloosheid in Oostende aanpakken.

De werkloosheid in Oostende is traditioneel hoog, en dat blijft zo. Vandaag zit de stad nog altijd boven de tien procent. In januari van dit jaar waren er 3.328 werkzoekenden geregistreerd. Dertig concrete actiepunten willen hier nu verandering in brengen.

Het arbeidspact is iets wat we zullen integreren in de armoedebestrijding“, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). “Dat is voor deze bestuursploeg van eht grootste belang. Hierbij zullen we werken op basis van de beschikbare data, dat is cruciaal. Met respect voor de privacy, natuurlijk. We streven naar een samenwerking waarbij niemand uit de boot valt.”

Volgens schepen voor Economie Charlotte Verkeyn (N-VA), is dit een historisch moment. “Er zijn vele partners op het terrein en we merkten dat die soms een andere focus legden. Vandaag staan alle neuzen in dezelfde richting. We zullen elk kwartaal overleggen om te zien hoe ver we staan met de te behalen doelstellingen. Daarnaast is er ook een mentaliteitswijziging nodig; dat zullen we doen aan de hand van een promocampagne.”

Een van de maatregelen is dat er voortaan een trajectbegeleider participatie is. Die za-bepalen of iemand stappen richting werk kan zetten. Verder zijn de acties gericht op het dichter bij elkaar brengen van de burger en het bedrijfsleven, meer opleidingen organiseren, en bedrijven aanmoedigen om te kiezen voor een goede balans tussen werk en privé door bijvoorbeeld flexibele kinderopvang.

(GLO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten