Stad laat honderden dode vissen opruimen in ringvaart

De eerste dode vissen werden uit de ringvaart gehaald. © JVM
Redactie KW

In de ringvaart Brugge is een aannemer gestart met het opruimen van honderden dode vissen. Vervuiling van het kanaal Gent-Oostende is de boosdoener voor de vissterfte. Zo liet schepen van Leefmilieu Franky Demon woensdag weten.

De komende dagen zal de aannemer de handen vol hebben om de vele honderden dode vissen te ruimen. Woensdag is hij gestart in de Coupure, de komende dagen gaat het verder richting Beernem.

Afgelopen weekend meldde de Vlaamse Waterweg dat er zich ter hoogte van Aalter/Beernem vermoedelijk een milieu-incident heeft voorgedaan, waardoor het water in het kanaal Gent-Oostende zwaar vervuild werd. “Dit heeft ook gevolgen voor het water in onze ringvaart”, zegt schepen van leefmilieu Franky Demon (CD&V). Zo is er heel wat vissterfte in de ringvaart.

De Vlaamse Waterweg probeert de vervuiling zo snel mogelijk af te breken en het waterleven te beschermen door zuurstof in het water te brengen met beluchters. Momenteel voorziet de Vlaamse Waterweg beluchting aan de Dampoort en de Katelijnebrug, terwijl de Brugse brandweer in samenwerking met de stadsdiensten extra beluchting voorziet ter hoogte van de Coupure.

(JVM/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier