Stad Kortrijk voorziet nog eens 30 extra studieplaatsen in Marke

In Depart wordt er al druk geblokt.
In Depart wordt er al druk geblokt.
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Kortrijkse studenten die in stilte willen blokken, zijn sinds gisteren (dinsdag) ook welkom in OC Marke. Schepen Stefanie Demeyer voorziet daar nog eens 30 extra plaatsen bovenop de al bijna 170 bestaande plekken.

Maandag gingen voor hogeschool- en universiteitsstudenten de examens van start. Een gebrek aan fysieke lessen verjaagt hen uit hun kot naar het warme nest van mama en papa. Maar omdat die laatste nog vaak thuis werken, of in het geval van jongere broers en zussen, online school volgen, hebben de studenten meer dan ooit nood aan een rustige plek om te studeren in Kortrijk.

Tekort

Het stadsbestuur kwam hen daar al zoveel mogelijk in tegemoet. Sinds de tweede week van december konden 120 studenten terecht in het centrum en de deelgemeenten van de stad. Onder andere de centrale bibliotheek, JC Tranzit, OC Aalbeke, OC De Wervel in Bellegem en ‘t Kasteel in Heule werden opengesteld.

Een week later bleek er al een tekort te zijn. Ook evenementenhal Depart werd toegevoegd aan het aanbod. Daardoor was er plaats voor 47 extra studenten die centraal in Kortrijk hun examens wilden voorbereiden. Maar ook die plaatsen raakten snel weer opgevuld. Dus zat er niets anders op voor het stadsbestuur om opnieuw uit te breiden.

OC Marke

“Dit weekend werd door een Markse student en de vrijwilligers van de OC-raad de vraag gesteld of we ook in het OC van Marke een bloklocatie konden inrichten”, legt schepen van Deelgemeenten Stefanie Demeyer (Team Burgemeester) uit. “Onze stadsmedewerkers gingen meteen aan de slag om het OC van Marke coronaproof te maken. Sinds gisteren (dinsdag) kunnen er nog eens 30 studenten terecht om in alle rust te blokken.”

“We zijn aan het onderzoeken of we ook na de examens deze of andere locaties kunnen behouden voor studenten die digitaal les willen volgen. Veel studenten hebben thuis immers niet de ideale situatie of kunnen zich beter concentreren als ze omgeven zijn door andere studenten”, vult schepen van Onderwijs Kelly Detavernier (N-VA) nog aan.

Een overzicht van alle bloklocaties vind je op de website van Kortrijk Studentenstad. Daar kan je ook je blokplek reserveren. Uit veiligheidsoverwegingen is dat verplicht.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten